به گزارش اگزیم نیوز، پرویز شهبازاف روز یکشنبه در مراسم افتتاح سد قیز قلعه سی، افزود: این طرح نشان دهنده تعمیق روابط اقتصادی، تجاری و سیاسی بین ۲ کشور ایران و جمهوری آذربایجان است که می تواند راه گشای بسیاری از مشکلات و رفع موانع اقتصادی بین ۲ طرف باشد.
وی اظهار کرد: سد قیز قلعه سی در حقیقت به معنی یکسان سازی منابع ۲ کشور در دو سوی رودخانه ارس است و یک طرح فراملی برای هر ۲ کشور به شمار می رود و ما قدردان تلاش های کارکنان و مشاوران و کارگران این طرح بزرگ عمرانی هستیم.
شهبازاف سد قیز قلعه سی را به عنوان یکی از عناصر مهم انرژی سبز در منطقه خواند و یادآور شد: اهمیت اکولوژیک طرح مهم انرژی برای همه مردمان ۲ کشور و منطقه غیر قابل چشم پوشی است.
وی ایجاد و ساخت پل های بیشتر بر روی رودخانه ارس را از جمله مطالبات هر ۲ کشور خواند و بر تسریع در ساخت این پل ها با هدف توسعه روابط دوجانبه تاکید کرد.
توافقنامه همکاری مشترک در زمینه ادامه ساخت و بهره برداری مشترک از سدها و نیروگاههای خداآفرین و قیزقلعه سی حدود ۹ سال قبل امضا شد و در سال ۱۳۹۵ در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و امروز شاهد افزایش ذخیره سازی سد خداآفرین و اتمام سد قیزقلعهسی هستیم.
به دنبال بهرهبرداری از سد قیز قلعه سی حجم آب ذخیره شده در سد خداآفرین که در بالادست سد قیز قلعه سی قرار دارد از طریق کانال و شبکه پایاب به دشتهای آذربایجان شرقی، اردبیل و جمهوری آذربایجان به میزان ۲ میلیارد متر مکعب در سال تزریق می شود و زمینه توسعه بخشهای گردشگری، کشاورزی و نیز تولید انرژی برقابی فراهم خواهد شد.
تامین آب شبکه خداآفرین، تامین برق به میزان ۲۷۰ گیگاوات ساعت در سال و تنظیم آب سالیانه به میزان ۲ میلیارد مترمکعب برای ایران و جمهوری آذربایجان از جمله اهداف ساخت سد قیزقلعهسی به شمار میرود.
نظر شما